En halvstor hink chili
Dagarna i Kota Kinabalu ar varma och fuktiga. Den har staden har mycket att bjuda pa i matvag har vi borjat inse. Ikvall gjorde vi en oforglomlig tur till Night market som ligger nere i hamnen. En del av denna bestar av Philipino BBQ, dar at vi! Upplevelsen borjade med att vi fick valja vad vi ville ha fran grillen. Vi bestallde ris och dricka vid bordet. Sen stalldes en massa ingredienser fram som man skulle blanda ihop till sas. Vi hade ingen aning hur men varan snalla servitris hjalpte oss. Sasen var som ett slag i ansiktet av smaker. MUMS!
Det hela borjade med en chilisas ur hink. Denna halldes upp pa en tallrik och en ordentlig omgang med soja blandades i. I denna rora pressades tva sma oskyldiga lime ner. For att avsluta det hela lades nagra grillade paprika och lokskivor ner.
For Jonas var det karlek vid forsta smakdutten och han fick var servitris att genast ta reda pa receptet till chilisasen. Detta foljer:
Halvstor hink chilisas
- 1 kg tomater
- 0.25 kg chili
- 3 sambal (oklart ar dock, tre av vad? deciliter? liter? ton?)
- vatten efter tycke
Vi har en dag till i KK sen ska vi ta bussen till Sepilok. Dar finns ett orangutangcenter som vi ska besoka. Efter det forsvinner vi ut pa en djungelsafari langs floden Kinabatangan. Vi hoppas fa se en livs levande nasapa! Vi satsar pa att vara tillbaka har i KK pa sondag.
Hej! Låter gott, spännande att uppleva ny mat. Cool apa, hälsa djungeln. Vackert höstväder här.
SvaraRaderaTill Jonas glädje kan jag meddela att kommentarsfunktionen inte fungerar i explorer 9. Men i google chrome går det
Hälsningar pappa martin
Tycker apan är profilbildsmaterial på fejan!
SvaraRaderaCowboy P